Sesungguhnya,blog ini akn dcoret dan disi oleh anak lelaki haji salam iaitu muhammad firdaus bin salam,seorang remaja yg masih mncari erti khidupan yg sebenar dan mncari cinta pda yg Esa..Blog ini akn ku kisah kn serba sdikit tentang diri ini yg msih byk kekurangan dan insan yg sntiasa brgelumang dgn dosa,serba sdkit tentang agma dan jika ada slh dan b'beza pndpat tentang apa yg dutarakn boleh la megemukakn komen,dhrp blog ini bkn shje tatapan smte2 tp juga dambil sdkit pedoman,insyAllah..Rasullullah ade b'sabda,"semasa aku sudah wafat,berpeganglah kmu kpda dua prkra,yakni Al-Quran dan sunnah ku,sesungguhnya kmu tidak akn sesat"
Assalamualaikum pembuka bicara,blog ini berkisahkn tentang cerita seorang anak lelaki haji salam yg mencari cinta Ilahi,sekian,<'_'> =D

Followers

Friday, December 31, 2010

epy nEw yE@r....!!!!

Ngok kt blog org len sume da cite psl thun bru...ak je kud yg trtngl...hehehe..ak pn na cite gk la...in this moment ite da brde dlm thun 2011 dan umur ak bru 18 je kud....kcik g ak nie kn....huhuhu..tp ak g epy smbut awal muharram drpd smbut thun bru....sebab nye kn,thun bru smbut dgn segala mcm konsert n bla~3...cnfirm2 ah ade yg mnum arak,yela...da epy sgt kn....ag 7,8 bulan kuar la kt paper mlysia..pe tue,buang anak....

  Huh,mcm2 kes de kn pas new year...tp klu awl muharram plak..kte smbut dgn bce ysin,doa awl thun,akhir thun...jmuan mkn...xdela smpai mnum arak..enjoy sume tue...g stu ite smbut muharram nie pn lps wktu mghrib,wktu mnusie plg dkt dgn pnciptanye....itu pe yg ak blaja la kn....xtao lak klu korg blaja len...hehehe...

  Tahun bru nie ptot nye smbut dgn azam bru...cnth sblum nie ko smoke ah kn,azam bru ko stop smoke sbb smoke nie x dtg faedah pn...ak pnh gk smoke tp da stop kud....rmai org mra n x ske un bnde nie....trmsoklah ak kn...tp mmg susa na stop..kne jampi dyri korunk dlu kud...hahaha...moreover,ngn asap 2 gk korunk ley rosak kn alam sekitar...cth cm gmbr nie...hehe..nie gmbr skola ak je...cm xde kne mngne kn...ahhh,pe ak kesah...huhuhu...

  Ak mcm da lri tjuk je...huhu..xpe2..ak msok blek ah....brubh la dyri korunk dri yg ngtif kpd yg psitif....tue la conclusion nye....ak pn na brubh gk tp ak x pk na brubh pe g nie....ngok ah nty..kne ade org bg ak opinion ah na brubh pe...hehe...xpe..ak ase ak na jd cm dlu ah,pndiam je tp klu org sekeliling ak mlut bseng cmne ak na diam ea....lyn jela ak pndiam...huhuhu....

2 comments:

dhilla nazli said...

pendiam yer..
ahahaahah~~~~

muhammad firdaus haji salam said...

hehe...
mmg pndiam pn la...
xtao ke..??