Sesungguhnya,blog ini akn dcoret dan disi oleh anak lelaki haji salam iaitu muhammad firdaus bin salam,seorang remaja yg masih mncari erti khidupan yg sebenar dan mncari cinta pda yg Esa..Blog ini akn ku kisah kn serba sdikit tentang diri ini yg msih byk kekurangan dan insan yg sntiasa brgelumang dgn dosa,serba sdkit tentang agma dan jika ada slh dan b'beza pndpat tentang apa yg dutarakn boleh la megemukakn komen,dhrp blog ini bkn shje tatapan smte2 tp juga dambil sdkit pedoman,insyAllah..Rasullullah ade b'sabda,"semasa aku sudah wafat,berpeganglah kmu kpda dua prkra,yakni Al-Quran dan sunnah ku,sesungguhnya kmu tidak akn sesat"
Assalamualaikum pembuka bicara,blog ini berkisahkn tentang cerita seorang anak lelaki haji salam yg mencari cinta Ilahi,sekian,<'_'> =D

Followers

Saturday, April 9, 2011

housewife 24 hours

hooii..haha...lme gler kud ana x update,,ana la pulak en,,haha..ect,ak bru la jgk abes plkn tp ntah la..mcm trlpe pwd blog,,huhu..alhmdulillah ari2 amek result spm..kptusan ak xdela cmrlang sgt pde pndgn msyrkt tp bg ak bbngge la jgk..
yela,,smpai prnts ak nges kud,,ank dye yg agk majal nie ley dpt 7A,,hahaha,,ak kdg pk blek nk trgelk un ade,,mke ni la yg hpkrit kt skola tp brjye gk,,ALLAH nk uji hmbe dye yg sorg ni agk nye...
ak trkjot gk en dpt cm2,,ak ade prblem ari2,,smpai gduh2 fmily ak..sebab nye nk dcide ak smbung bljr mne,,hehehe,,ak na smbung bljr tp dyorg yg gdo,,jiran2 ak un take part,pelik btol,,dyorg btol caring la..las2 ak dcide bljr kolej hafiz je kt klang tu,,sume offer ak tolak,,mbzir org tu pos surat kt umah,,mbzir kertas,setem...

haha,,ade tu gmbr plkn tp x dpt la nk upload skunk,,nty2 la ak upload..ak nmpk segak gk pkai bju loreng tu,,haha..puji dyri sndyri...ak ngah
amek lesen krte skunk nie..
ak kne dok umah jela weyh,,prnts ak x bg keje..hdup shrian ak ialah...bgun dr tdo..kms ktel,blik ak,,bkk tgkap stu umah,,pas2 siram bunge..hahaha....kdg2 tlong sapu rumah,siap mop lntai lgi beb,,cm pe da..tp 2 la ak wt ble kbosanan mlnde dyri ak...ak ase ni je kud ak na story,,nty ak update la lgi bile ak trjen kn...ak ske on9 tp x ske lme2..kdg2 amt mbosan kn dyri ini..haha....

p/s:quranic qeneration 93 jgn komen byk2 ye..huhu..

3 comments:

M.Akey_iSlaM said...

hahahahahaha....ok2..so nice this blog...hihi

muhammad firdaus haji salam said...

haha..xtw la..x pndai sngguh ict ni..

M.Akey_iSlaM said...

belajar ckit2..lama2 jd bukit...huhu